SUSTENABILITATEA PROIECTULUI

Datorita acestui proiect organizatia a reusit sa atraga cativa sustinatori din mediul de afaceri care speram sa-i fidelizam si sa-i convingem sa devina in continuare sponsori ai asociatiei si impreuna sa lucram la ceea ce am inceput. Ar fi pacat ca acum cand lucrurile au prins un mic contur sa nu le mai dezvoltam.

De asemenea, cei 50 voluntari au creat o masa de sustinatori care au influentat decizia parintilor, rudelor, prietenilor de a deveni sustinatori ai organizatiei.

Proiectul s- a dorit  de la inceput a fi sustenabil si generator de noi proiecte. In diferitele evenimente organizate de-a lungul celor 10 luni, am observat necesitatea unui Centru Multifunctional pentru comunitatea Pufesti care sa se ocupe atat cu ingrijirea si recuperarea batranilor, dar si asupra educatiei copiilor din comunitatea. Din pacate, in comunitatea sunt din ce in ce mai multi batrani singuri si bolnavi si un astfel de centru le-ar usura batranetea. Pe de alta parte, viitorul acestei comunei sunt copii care acum inca mai merg la scoala si din pacate abandonul scolar este in crestere si un asemenea Centru ar putea reduce abandonul scolar. Colaborare cu Gal-ul Siret Verde o sa inceapa in scurt timp deoarece am reusit sa ii convingem ca in comunitatea Pufesti un asemnenea centru ar face minuni si o sa beneficiem de finantare pentru Centrul Multifunctional. Vrem sa continuam ceea ce am inceput si sa luptam pentru lucrurile comunitatii.

Imagini pentru gal siret verde

Asociația E.V.A. - Educație, Viață, Adevăr este o organizație nonguvernamentală, non-profit, apolitică și independentă, care își desfășoară activitatea în conformitate cu prevederile prezentului statut și a legislației române în vigoare.

Misiunea Asociației este:

- sprijinirea grupurilor dezavantajate ale comunității, prin programe medicale, sociale și educaționale;

- sprijinirea dezvoltării comunicaționale locale.

Echipa este alcătuită din: Manager proiect - Cristina Veronica Pădurariu;

Asistent manager - Mădălina Elena Lechea;

Responsabilul financiar - Veronica Maria Rogozan;

Consilier juridic - Petrea Nuța Nicoleta.

Cei 4 membri ajută la îndeplinirea scopurilor și sunt deschiși la întrebările/curiozitățile cetățenilor legate de principalele probleme pe care le întâmpină comunitatea.

Deși este la început de drum, Asociația E.V.A. își dorește să se axeze asupra problemelor întâlnite în acest moment în comunitate, dar își proupune ca pe viitor să colaboreze și cu alte comunității. Comunicarea dintre cetățean și autoritate este foarte importantă, dar din păcate ea nu reprezintă o legătură atât de strânsă și din acest motiv ne dorim să trecem peste această barieră care este de cele mai multe ori impusă, dar nu în ultimul rând vrem să lucrăm la imaginea comunei Pufești demostrând că și o comunitatea mică poate să fie tot mai sus.

Te invităm să ne cunoști mai bine pe site-ul web. Bine ai venit!

Inceputul schimbari

La inceputul proiectului emotiile pe care le-am avut legate de acest proiect au fost mari deoarece primul gand era acela de cum va prinde acesta intr-un sat in care notiunea de Fond ONG nu era bine cunoscuta. Curiozitatea oameniilor si dorinta de implicare ne-au ajutat ca la finalul celor 10 luni sa obtinem cele mai bune rezultate de care suntem foarte mandri. Persoanele care au dorit sa se implice in activitatile noastre, au ramas in continuare voluntari ai Asociatiei si sunt dornici sa ne ajute si sa ne sprijine in continuare. Fiecare activitate a avut ceva special si de la care fiecare membru am putut invatat cate ceva. Cu toti ne-am bucurat de un nou inceput in comunitatea noastra si speram ca aceasta mica schimbare sa se transforme pe zi ce trece intr-o obisnuinta pentru cei care locuiesc in comunitatea Pufesti. In continuare planurile pe care le avem sunt la fel de mari, ne dorim sa ne implicam la fel de mult in deciziile si visele posibile pentru comunitatea noastra. Nici un vis nu este imposibil daca muncesti la el zi de zi!

Obiectivele proiectului

Unul din principalele obiective pe care ni le-am propus a fost implicarea liderilor  din comunitatea Pufești în procesul de luare a deciziilor și animare a comunității locale prin: implicare Realizarea Studiului Soluții pentru comunitatea mea, ziarul "Vocea Pufeștiului".

In aceste activități au fost implicați cca 300 lideri locali, dupa cum urmează:

20% reprezentanți ai mediului de afaceri

20% cadre didactice

10% reprezentanți APL

2 preoți

50% simpli cetațeni, dar recunoscuți de comunitate ca lideri.

Din centralizarile efectuate de echipa de proiect, au fost implicați în proiect ca beneficiari cca 3500 persoane (cca 2850 recipienți ai ziarului si cca 600 persoane implicate în activități: voluntari, participanți la activitățile proiectului). In cele 10 luni de proiect reprezentantii Primariei s-au implicat in mod direct in activitatile desfaurate. In prima parte au ales informatii utile pentu realizarea studiului, dupa acestea au fost analizate si asa a luat nastere Studiul „Solutii pentru comunitatea mea!”.

Un al doilea obiectiv a fost creșterea gradului de implicare a cetățenilor în procesul decizional  prin identificarea nevoilor și stabilirea priorităților, prin: organizarea a trei consultari publice, doua intalniri de lucru si organizarea evenimentului „Comunitatea esti tu!”

În cel de-al doilea trimestru al proiectului, am contribuit la atingerea acestui obiectiv prin:

-        Organizarea a 3 consultari publice la care am implicat  166 cetățeni

-        Organizarea a 2 intalniri de lucru la care au participat 53 cetateni