Copyright 2021 - Custom text here
  • Asociația E.V.A

  • Broșura ”Comunitatea mea”

  • Planificare strategică în comunități rurale

  • Ziarul ”Vocea Pufeștiului”


 

Conferința de lansare a proiectului ” Comunități locale implicate – Autorități locale responsabile”

Asociația EVA- Educație, Viață, Adevăr, în calitatea de promotor de proiect a organizat miercuri, 24.06.2015, ora 13:00, în Sala de Ședințe a Căminului Cultural Pufești, conferința de lansare a proiectului ” Comunități rurale implicate – autorități locale responsabile ”.

Tema centrală a conferinţei de presă a fost lansarea proiectului ”Comunităti rurale implicate – autorități locale resposabile”. La eveniment au participat 22 persoane, reprezentantul organizației partenere în proiect, Primăria Comunei Pufești, Managerul Spitalului Adjud, reprezentantul biserici din comună, diferiți oameni de afaceri din comună, dar și anumiți lideri locali, au mai fost prezenți și voluntari Asociației, dar și mass-media.

Pricipalele obiective ale proiectului sunt creșterea receptivității şi a responsabilității aleșilor și autorității publice din comuna Pufești (jud. Vrancea)  în relația cu cetătenii; implicarea liderilor  din comunitatea Pufești  în procesul de luare a deciziilor și animare a comunității locale, creșterea gradului de implicare a cetățenilor în procesul decizional  prin identificarea nevoilor și stabilirea priorităților și dezvoltarea capacității asociației solicitante de a se implica în mobilizarea cetățenilor din comunitate pentru binele comun, creșterea gradului de vizibilitate a acesteia la nivelul comunității locale.

 

    

   

 

 


 

Sesiune de training privind planificarea strategică în comunități rurale

 

          Asociația E.V.A. - Educație, Viață, Adevăr a organizat pe 31 iulie – 1 august o sesiune de training având tema “Planificarea strategică în comunități rurale” în cadrul proiectului “Comunități rurale implicate- autorități locale responsabile”.

În cadrul întâlnirii au fost prezentate şi analizate importanța planificării în comunitate, etapele planificării pornind de la evaluarea nevoilor locale, implicarea autorităților în procesul de planificare.

Unul dintre obiectivele cursului a vizat dobândirea cunoștințelor de bază și dezvoltarea abilităților absolut necesare pentru dezvoltarea comunității în care activează și creșterea performanțelor persoanale și organizaționale.


 

 

 


 

Eveniment ”Comunitatea ești tu!”

 

În cele zece luni de proiect am învățat că oamenii sunt dornici în a schimba ceva nou, sunt dornici în a face bine, sunt dornici în a încerca ceva nou. Aceste luni ne-au învățat lucruri despre noi, dar și despre ceilalți. Evenimentul ”Comunitatea ești tu!” a reprezentat ultima întălnire cu cetățenii comunei Pufești în cadrul acestui proiect. Am încercat să le mulțumi pentru implicarea de care au dat dovată, dar și să le spunem că vrem să continuăm ceea ce am început. Dacă am învățat ceva în acest proiect, acel lucru este că cea mai mare calitatea a unui om este aceea de a încerca să rămână ”om”, iar cetățenii care s-au implicat alături de noi au dat dovată de acest lucru. Mulțumim principalului partener, Primăria Pufești pentru spijinul și ajutorul acordat! Mulțumim, Directorului Școlii Pufești, Nicolae Damian pentru sprijinul, ajutorul și încrederea acordată! Mulțumim cetățenilor activi care s-au implicat în cele 10 luni! Mulțumim voluntarilor care ni s-au alăturat în echipă și care ne-au ajutat la orice pas! Și mulțumim celor care au avut încredere în noi și continuă să o facă!

  

    

 

 


 

Ce reprezinta ziua de 6 August

 

6 August o zi memorabilă pe care țoți o vor ține minte și regreta mult. Românii au dat dovadă de curaj, dar și de lucruri eroice. La Mausoleul de la Mărăşeşti a avut loc sambătă seara un spectacol de zile mari prilejuit de comemorarea eroilor care s-au jertfit în Primul Război Mondial, acum 99 de ani. „Omagiu” a fost cuvantul de ordine al manifestărilor, în cadrul cărora s-au depus coroane de flori şi s-au ţinut discursuri din partea oficialităţilor prezente la această manifestare. 6 August o zi memorabilă pe care țoți o vor ține minte și peste 100 de ani. Românii au dat dovadă de curaj, dar și de mult patriotism față de țara lor dragă. Ca în fiecare an, orașul Mărășești transforma această zi într-o mare sărbătoare și îi comemorează pe eroii acestei țări.

Imagini pentru marasesti 6 august    Imagini pentru marasesti 6 august

Imagini pentru marasesti 6 august          Imagini pentru marasesti 6 august

 


 

Un nou an scolar

 

Prima zi de scoala este o zi cu multe emotii deopotriva pentru elevi, profesori, dar si pentru parinti. Copiii trebuie sa plece de acasa convinsi ca se afla pe un drum personal de crestere si cunoastere, convinsi ca niciun sistem din lume si niciun om, oricat de aberrant, nu are putere sa se puna de-a curmezisul destinelor lor, daca ei cred in ei insisi. Sigur, asta depinde enorm de familie – de cat de stabili sunt parinri, de cat de bine stiu ei sa creada, la randul lor, in copii, s avizualizeze cu ei si pentru ei succesul, implinirea in viata.

 

Mult success tuturor in noul an scolar! Ai incredere in tine si crede in visele tale!

Imagini pentru scoala din pufesti

Imagini pentru scoala din pufesti