Nu faci nimic, nu se intampla nimic!

Felicitari tuturor celor implicati in aceasta actiune umanitara!
Fiti mandri de voi deoarece ati adus bucurie in sufletele unor oameni sarmani.

In aceasta saptamana cand alergam dupa cadouri care mai de care mai scumpe si mai frumoase, cand mergem cu totii la cumparaturi si ne umplem cosurile cu de toate, cand stam la caldura si ne bucuram de cei dragi de langa noi, sa ne gandim ca sunt oameni care nu au aceste posibilitati ca voi .Ma bucur ca am dat o mana de ajutor.

Trenul Regal a facut a șaptea călătorie regală din zilele noastre, pentru comemorarea celor 100 de ani de la refugiul Familiei Regale, al Guvernului și al Parlamentului României la Iași. Pentru doi ani, din 1916 până în 1918, capitala Regatului României a funcționat la Iași, devenit centrul vital al națiunii în momente de mare cumpănă pentru țară. Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu au parcurs întocmai traseul din zilele de 5-6 decembrie 1916, când în tren se aflau Regele Ferdinand I și Regina Maria. A doua oprire a avut loc în Gara din Adjud la ora 15.09, pentru 10 minute.

La multi ani, voluntarule!

Organizaţia Naţiunilor Unite a declarat, în anul 1985, ziua de 5 decembrie ca Zi Internaţională a Voluntarilor în slujba dezvoltării sociale şi economice, sărbătorită de atunci în întreaga lume. Ziua Internaţională a Voluntarilor oferă, voluntarilor şi organizaţiilor, ocazia de a celebra munca în folosul celorlalţi, de a împărtăşi valorile volunariatului şi de a le promova în cadrul comunităţilor, a organizaţiilor neguvernamentale, a agenţiilor ONU, a autorităţilor guvernamentale sau a sectorului privat. În această zi sunt onoraţi toţi cei care s-au implicat în acţiuni voluntare în comunitate, la nivel naţional sau global, şi au adus schimbări pentru o mai bună guvernare, pentru coeziunea socială şi dezvoltare.

Împreună putem trece peste toate mai ușor

Marea Unire de la 1 decembrie 1918 este o zi cu profunde semnificaţii istorice care rămâne cea mai sublimă pagină a istoriei României. Sărbătorind Ziua Naţională a României, trebuie să privim cu încredere în viitor, să avem credinţa că numai împreună vom putea trece peste momentele dureroase ale prezentului. Avem datoria să ne iubim și să ne cinstim eroii şi trecutul, să fim uniţi în apărarea valorilor pe care le-am moștenit de la înaintaşii noştri.. Ziua Naţională a României este ziua în care sărbătorim Unirea tuturor românilor şi un nou început pentru făurirea statului român modern, de dezvoltare a vieții social-economice şi politice.

Certificat servicii sociale

Conform legii nr.197/2012 privind asigurarea calităţii în domeniul serviciilor sociale Asociatia E.V.A.-Educatie,Viata,Adevar a depus eforturi pentru a obtine acreditarea necesara. Multumim pentru ajutorul acordat asistentului nostru social.

PROGRAMUL CASA VERDE

Scopul acestui Program este îmbunătăţirea calităţii aerului, apei si solului prin reducerea gradului de poluare cauzată de arderea lemnului şi a combustibililor fosili utilizaţi pentru producerea energiei termice folosite pentru încălzire şi obţinerea de apă caldă menajeră.

A inceput sesiun de depunere a dosarelor de finantare, in cadrul programului CASA VERDE 2016 privind instalarea sistemelor de incalzire care utilizeaza energie regenerabila, inclusiv inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de incalzire, beneficiari:

Persoane Fizice  in perioada 10 – 24 octombrie 2016.

Persoanele Juridice in perioada 17 octombrie -14 noiembrie 2016.

Pentru a veni in ajutorul celor interesati oferim informatiile necesare si ajutor la completarea formularelor.

Persoana de contact: Cristina Padurariu-director de proiecte(0745066263)

Broșura ”Comunitatea mea”

Comuna Pufești – o comunitate de oameni gospodari

Primul sat menționat în analele scrise fiind Ciorani (în anul 1623) printr-un act de vânzare – cumpărare. Însăși toponimia locală demonstrează apariția și dezvoltarea localităților, de exemplu Loc. Domnești își are originea la curtea și castelul domnitorilor E. Dabija și GH. Duca.

Fiecare sat, comună are istoria, tradițiile și obiceurile ei și este păcat că în zilele noastre nu mai pune atât de mult accent pe lucrurile care ne leagă de locurile natale și preferăm să lăsăm în urmă bucuria locului în care ne-am născut sau în care am crescut. Din această categorie face parte și comunitatea Pufești care rămâne ușor-ușor fără copiii satului și odată cu ei pleacă speranța și dorința de schimbare. Asociația EVA vrea să arate că și o comună poate avea locuri, tradiții, personalități sau monumente istorice ce merită promovate și arătate.

Aceasta este prima carte de vizită a Comunei Pufești. Nu lăsa lumea să te schimbe, adevăratele principii le înveți încă din copilărie!