Copyright 2021 - Custom text here
  • Asociația E.V.A

  • Broșura ”Comunitatea mea”

  • Planificare strategică în comunități rurale

  • Ziarul ”Vocea Pufeștiului”

6 August o zi memorabilă pe care țoți o vor ține minte și regreta mult. Românii au dat dovadă de curaj, dar și de lucruri eroice. La Mausoleul de la Mărăşeşti a avut loc sambătă seara un spectacol de zile mari prilejuit de comemorarea eroilor care s-au jertfit în Primul Război Mondial, acum 99 de ani. „Omagiu” a fost cuvantul de ordine al manifestărilor, în cadrul cărora s-au depus coroane de flori şi s-au ţinut discursuri din partea oficialităţilor prezente la această manifestare. 
6 August o zi memorabilă pe care țoți o vor ține minte și peste 100 de ani. Românii au dat dovadă de curaj, dar și de mult patriotism față de țara lor dragă. Ca în fiecare an, orașul Mărășești transforma această zi într-o mare sărbătoare și îi comemorează pe eroii acestei țări.

 

   


 

  

                                Partenerii ASOCIATIEI E.V.A.-EDUCATIE,VIATA,ADEVAR


 

                                        Unde-s multi puterea creste

 Imagini pentru gal siret verdeGAL SIRETUL VERDE

Aceasta zicala ne caracterizeaza destul de bine deoarece nu am fi reusit nimic fara cei doi parteneri pe care i-am avut alaturi de noi in cele 10 luni de proiect. Pe parcursul proiectului cei doi parteneri s-au implicat activ in evenimentele organizate si ne-au fost alaturi la fiecare hop pe care l-am intampinat. Fiecare memebru din Asociata E.V.A. a venit din diferite domenii si la inceput fiecare stia cate putin despre ceea ce va face Asociatia in cele 10 luni. In ajutorul nostru au venit parteneri carora le multimim ca s-au implicat atat de mult in ceea ce inseamna Asociatia E.V.A. . Mai mult de atat Primaria Pufesti doreste sa finanteze a patra editie a Ziarului “Vocea Pufestiului” care v-a aparea la finalul lunii decembrie. Un alt treilea partener care ni s-a alaturat este Gal-ul Siret Verde cu care am avut bucuria de a ne intersecta la cateva evenimente. Ne bucuram de aceasta noua coloborare si ca ei cred in noi. Acest lucru dovedeste ca proiectul a reusit sa schimbe ceva si ca multi oameni au dorit ca ceea ce s-a inceput sa si continue.


 


       

Primăria Comunei Pufești

Principalul partener pe care îl avem în realizarea proiectului ”Comunități rurale implicate – Autorități locale responsabile” este Primăria Comunei Pufești. În primele 4 luni de la începerea proiectului Primăria ne-a acordat diferite informați pe care le-am folosit pentru realizarea Broșurii Comunitatea mea, dar și pentru realizarea primului ziar local ”Vocea Pufeștiului”. Am primit sprijin și ajutor și la realizarea primei conferințe de lansare a proiectului, la cele 3 focus-grupuri realizate, la prima întâlnirea de lucru din cadrul proiectului, dar și la consultare publică ce a avut ca temă necesitatea unui after school în comunitate.

  Dacă vrei să afli mai multe despre Primăria Comunei Pufești poți să accesezi site-ul http://www.comunapufesti.ro/


 

 

Școala Gimnazială Pufești

Cel de-al doilea partener cu care colaborăm în cadrul proiectului ”Comunități rurale implicate – Autorități locale responsabile” este Școala Giminazială Pufești. O comunitate educată este o comunitate care are mai multe șanse de reușită, iar Școala Pufești ne sprijină, dar ne și ajută la realizarea proiectului. Ajutorul primit a venit din partea Directorului Damian Nicolae, a cadrelor didactice, dar și din partea eleviilor. Elevii claselor gimnaziale au răspuns la un chestionar despre comunitatea lor și în acest mod am aflat cât de mult contează și pentru ei viitorul acestei comunități. 

 

 Dacă vrei să afli mai multe lucruri despre Școala Pufești, dar și despre activitățile sau concursurile pe care le desfășoară accesează site-ul http://www.scoalapufesti.ro/ 

 


 

 


 

Conferința de lansare a proiectului ” Comunități locale implicate – Autorități locale responsabile”

Asociația EVA- Educație, Viață, Adevăr, în calitatea de promotor de proiect a organizat miercuri, 24.06.2015, ora 13:00, în Sala de Ședințe a Căminului Cultural Pufești, conferința de lansare a proiectului ” Comunități rurale implicate – autorități locale responsabile ”.

Tema centrală a conferinţei de presă a fost lansarea proiectului ”Comunităti rurale implicate – autorități locale resposabile”. La eveniment au participat 22 persoane, reprezentantul organizației partenere în proiect, Primăria Comunei Pufești, Managerul Spitalului Adjud, reprezentantul biserici din comună, diferiți oameni de afaceri din comună, dar și anumiți lideri locali, au mai fost prezenți și voluntari Asociației, dar și mass-media.

Pricipalele obiective ale proiectului sunt creșterea receptivității şi a responsabilității aleșilor și autorității publice din comuna Pufești (jud. Vrancea)  în relația cu cetătenii; implicarea liderilor  din comunitatea Pufești  în procesul de luare a deciziilor și animare a comunității locale, creșterea gradului de implicare a cetățenilor în procesul decizional  prin identificarea nevoilor și stabilirea priorităților și dezvoltarea capacității asociației solicitante de a se implica în mobilizarea cetățenilor din comunitate pentru binele comun, creșterea gradului de vizibilitate a acesteia la nivelul comunității locale.

 

    

   

 

 


 

Sesiune de training privind planificarea strategică în comunități rurale

 

          Asociația E.V.A. - Educație, Viață, Adevăr a organizat pe 31 iulie – 1 august o sesiune de training având tema “Planificarea strategică în comunități rurale” în cadrul proiectului “Comunități rurale implicate- autorități locale responsabile”.

În cadrul întâlnirii au fost prezentate şi analizate importanța planificării în comunitate, etapele planificării pornind de la evaluarea nevoilor locale, implicarea autorităților în procesul de planificare.

Unul dintre obiectivele cursului a vizat dobândirea cunoștințelor de bază și dezvoltarea abilităților absolut necesare pentru dezvoltarea comunității în care activează și creșterea performanțelor persoanale și organizaționale.


 

 

 


 

Eveniment ”Comunitatea ești tu!”

 

În cele zece luni de proiect am învățat că oamenii sunt dornici în a schimba ceva nou, sunt dornici în a face bine, sunt dornici în a încerca ceva nou. Aceste luni ne-au învățat lucruri despre noi, dar și despre ceilalți. Evenimentul ”Comunitatea ești tu!” a reprezentat ultima întălnire cu cetățenii comunei Pufești în cadrul acestui proiect. Am încercat să le mulțumi pentru implicarea de care au dat dovată, dar și să le spunem că vrem să continuăm ceea ce am început. Dacă am învățat ceva în acest proiect, acel lucru este că cea mai mare calitatea a unui om este aceea de a încerca să rămână ”om”, iar cetățenii care s-au implicat alături de noi au dat dovată de acest lucru. Mulțumim principalului partener, Primăria Pufești pentru spijinul și ajutorul acordat! Mulțumim, Directorului Școlii Pufești, Nicolae Damian pentru sprijinul, ajutorul și încrederea acordată! Mulțumim cetățenilor activi care s-au implicat în cele 10 luni! Mulțumim voluntarilor care ni s-au alăturat în echipă și care ne-au ajutat la orice pas! Și mulțumim celor care au avut încredere în noi și continuă să o facă!

  

    

 

 


 

Ce reprezinta ziua de 6 August

 

6 August o zi memorabilă pe care țoți o vor ține minte și regreta mult. Românii au dat dovadă de curaj, dar și de lucruri eroice. La Mausoleul de la Mărăşeşti a avut loc sambătă seara un spectacol de zile mari prilejuit de comemorarea eroilor care s-au jertfit în Primul Război Mondial, acum 99 de ani. „Omagiu” a fost cuvantul de ordine al manifestărilor, în cadrul cărora s-au depus coroane de flori şi s-au ţinut discursuri din partea oficialităţilor prezente la această manifestare. 6 August o zi memorabilă pe care țoți o vor ține minte și peste 100 de ani. Românii au dat dovadă de curaj, dar și de mult patriotism față de țara lor dragă. Ca în fiecare an, orașul Mărășești transforma această zi într-o mare sărbătoare și îi comemorează pe eroii acestei țări.

Imagini pentru marasesti 6 august    Imagini pentru marasesti 6 august

Imagini pentru marasesti 6 august          Imagini pentru marasesti 6 august

 


 

Un nou an scolar

 

Prima zi de scoala este o zi cu multe emotii deopotriva pentru elevi, profesori, dar si pentru parinti. Copiii trebuie sa plece de acasa convinsi ca se afla pe un drum personal de crestere si cunoastere, convinsi ca niciun sistem din lume si niciun om, oricat de aberrant, nu are putere sa se puna de-a curmezisul destinelor lor, daca ei cred in ei insisi. Sigur, asta depinde enorm de familie – de cat de stabili sunt parinri, de cat de bine stiu ei sa creada, la randul lor, in copii, s avizualizeze cu ei si pentru ei succesul, implinirea in viata.

 

Mult success tuturor in noul an scolar! Ai incredere in tine si crede in visele tale!

Imagini pentru scoala din pufesti

Imagini pentru scoala din pufesti

 

                                                                                    Cum ne puteti ajuta

 

In cazul firmelor prin oferirea unei sponsorizari care poate fi considerata cheltuiala deductibila din impozitul pe venit, in conformitate cu art. 21 din Codul Fiscal si art. 1 din legea 32/1994 (cu modificarile ulterioare):

Contribuabilii care efectueaza sponsorizari [...], scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente, daca sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii:

a) sunt in limita a 3 ‰ din cifra de afaceri;

b) nu depasesc mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat”

pentru mai multe detalii click aici .

3. Donatii de produse de care va puteti dispensa sau care din diverse motive nu mai pot fi vandute (defecte exterioare, lipsa interesului clientilor, apropierea termenului de expirare);

 Nevoile organizatiei noastre sunt:

haine si jucarii(pentru copiii fara posibilitati)

-produse alimentare (pentru copiii care vor sa mearga la scoala dar nu au pachet,  batranii de la ingrijire la domiciliu, familiile sarace din mediul rural)

-produse de curatenie si ingrijire personala (pentru Cluburile cu Lipici, batranii de la ingrijire la domiciliu, familiile sarace din mediul rural)

-materiale si consumabile sanitare  (pentru serviciul de ingrijire la domiciliu)

Puteti oferi astfel de donatii cu prilejul diferitelor sarbatori si zile speciale: Craciun, Paste, 1 Iunie, 8 Martie. Aduceti in acest fel o bucurie in vietile celor lipsiti de sansa!

 

Nutrim speranta ca demersul nostru va fi perceput si apreciat ca un apel la implicare si responsabilizare sociala si ca veti dori si dumneavoastra sa va alaturati celorlalti sustinatori ai programelor noastre sociale. Investind in noi, investiti in comunitate!

 


 

Impreuna putem ajuta mai mult!

 

 

Orientand,  atat dumneavoastra cat si prietenii, rudele, colegii si angajatii, 2% din impozitul pe venit global anual din salarii datorat statului catre organizatia noastra, in conformitate cu prevederile articolului 57, aliniatul 4 din Codul Fiscal cu modificarile si completarile ulterioare. Acest lucru se poate face solicitand de la Administratia Financiara formularul 230: “Cerere privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul  anual“, completandu-l conform instructiunilor si depunandu-l pana la data de 15 mai;

Acest gest nu va costa pe dumneavoastra decat un drum la Administratia Financiara, sau direct la noi la sediu, insa pentru noi si beneficiarii nostrii este o mana de ajutor binevenita!(pentru a descarca formularul de 2% accesati link-ul).

 


 

                  

           Dorința de a face bine                  

 

Nu ai nevoie de un motiv anume ca să faci un bine, nu ai nevoie nici de o anumită ocazie specială, nici de banii nu ai nevoie, ai nevoie doar de dorința de a face bine și de ai ajuta pe cei care nu reușesc să se ajute singuri. Odată intrat în lumea minunată a celor care trăiesc pentru acest lucru, nu vei mai fi același om, ceva în adâncul tău o să fie schimbat. Atât de minunat este voluntariatul, când vezi satisfacție pe chipul celui pe care îl ajuți, când acel copil pe care l-ai ajutat te îmbrățișează îți înmoaie inima de fericire. Dacă noi nu ne ajutăm între noi, atunci cine să ne ajute? Nu trece indiferent printre apropiați tăi, dacă poți să îi ajuți nu ezita să faci asta. Hai și tu alături de volunatrii noștri, îți promitem schimbarea de care ai nevoie! Tot ce trebuie să faci este să trimiți un e-mail pe This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. cu datele tale persoanale și numărul de telefon și noi te vom contacta!                                

        Nu ezita să faci un bine atunci când poți!

 

    

 

 

 


 

Te poti implica in continuare!

 

In cele 10 luni de proiect am reusit sa adunam alaturi de noi 50 de volunatri care ne-au ajutat permanent la activitatile organizate de noi. La realizarea studiului au fost implicate 24 de persoane care ne-au ajutat sa distribuim, dar si sa adunam informatiile din comunitate. Pentru cele 3 editii de ziar, 80 de voluntari ne-au ajutat cu cele 120 de articole care au aparut in cele 3000 de ziare distribuite. La fiecare activitate voluntarii ne-au ajutat in organizarea evenimentelor, dar au participat activ si la fiecare intalnire. Impreuna cu voluntari nostri am reusit sa facem lucruri marete, lucruri la care nici nu am visat la inceputul proiectului. Suntem in continuare deschisi si dornici pentru a primi cati mai multi voluntari care vor sa schimbe ceva, care vor sa faca bine si care cred in puterea de a face bine. Daca doresti sa te implicit, vino alaturi de noi si iti promitem ca impreuna putem sa facem mai mult!! Schimbarea incepe cu fiecare dintre noi! Tot ce trebuie să faci este să trimiți un e-mail pe This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. cu datele tale persoanale și numărul de telefon și noi te vom contacta!